fbpx

850+

Organisaties maken gebruik van Psylaris

5500+

Therapeuten maken gebruik van onze software wereldwijd

75.000+

Sessies doorlopen met onze toepassingen

De innovatie-revolutie in de zorg. 3 tips om vol vertrouwen voorop te lopen.

Technologische innovatie in de gezondheidszorg is al jaren een hot topic. En dat dat ook nog wel even zo blijft, bleek twee weken geleden tijdens het tech showcase event CES Unveiled Amsterdam waar we ons op uitnodiging van StartUpDelta mochten presenteren.

Deze beurs bewees nog maar eens hoe fascinerend snel technologie zich ontwikkelt. De toepassingen voor alleen al de zorg (e-health) zijn eindeloos: van bijvoorbeeld smart sensoren en klokken tot slaaprobots en Virtual Reality (VR) in de pijnbestrijding.

Niet alleen komen er meer oplossingen, ook worden deze dankzij Artificial Intelligence (AI) steeds slimmer. Zo kan technologie straks een flink deel van het werk overnemen dat nu nog door mensen wordt uitgevoerd; en waarschijnlijk beter. Sterker nog, dit gebeurt al op aanzienlijke schaal. Denk bijvoorbeeld aan het behandelen van verslaving en angststoornissen door middel van VR.

Ok, denk je misschien, klinkt interessant, maar is dat eigenlijk wel goed nieuws? En:

  • Ben ik straks als zorgverlener of therapeut niet totaal overbodig?
  • Ik heb toch niet voor dit vak gekozen om me te verdiepen in ingewikkelde IT?
  • Weet je hoe druk ik het heb?!

Volkomen terechte vragen en zorgen, want het is ook niet per se eenvoudige kost. Daarnaast is het dusdanig nieuw dat het lastig kan zijn om je er iets bij voor te stellen en de voordelen ervan te zien voor jouw cliënten, of om je eerste stap te bepalen.

Maar de nieuwe technologie biedt tegelijkertijd heel veel mogelijkheden en kansen. Voor je cliënten kun je straks nog betere behandelingen aanbieden, en jij onderscheidt je binnen no time van de rest. Bovendien, of je nu enthousiast ben of niet, het komt er hoe dan ook aan.

Daarom helpen we je graag op weg met 3 tips, zodat jij nu je eerste stappen kunt zetten en straks vol vertrouwen voorop loopt.

Definieer je behoefte kraakhelder – met de cliënt in het middelpunt.
Innoveren om het innoveren; daar doe je niemand een plezier mee. Het is dus belangrijk om helder voor ogen te krijgen op welk vlak de behandeling voor jouw cliënten beter kan. Misschien schiet je meteen al iets te binnen, maar misschien ook niet. Hoe dan ook raden we je aan om dit te gaan onderzoeken. Dat kan zo simpel zijn als de vraag direct aan de cliënt te stellen, je medewerkers om tafel te krijgen of door eens met een expert te praten.

Denk groot, start klein.
Op basis van de vorige stap heb je misschien een geweldig, baanbrekend idee in je hoofd. Schroom vooral niet om groot te denken, want gezien het tempo waarmee de techniek zich ontwikkelt, ís ook heel veel mogelijk. Maar vergeet vervolgens niet kleine stappen te zetten. Ga net zo lang experimenteren en finetunen tot het precies zo werkt, zoals het voor jouw cliënten prettig is. Werk je in een grotere organisatie? Betrek dan regelmatig je medewerkers en vraag om hun feedback. Ook kun je overwegen om een eerste testgroep samen te stellen van cliënten die uit de voeten kunnen met digitale middelen.

Stap vroeg in en word innovatie-partner.
Tot slot raden we je aan om naar die oplossingen te gaan kijken die zelf nog aan het ontwikkelen zijn. Jouw kritische houding en wensen helpen de toepassing vorm te geven. Bij Psylaris bijvoorbeeld hebben we intensief contact met de klanten die nu instappen. Zij geven ons regelmatig de praktijkinformatie, waarmee wij direct onze EMDR-VR therapie kunnen verbeteren. Snapt de cliënt wat hij moet doen, bijvoorbeeld? Lopen ze ergens in het traject vast? Op basis van de feedback passen wij het product weer aan, waardoor het steeds effectiever wordt.

Mocht jij nieuwsgierig zijn geworden en verder willen praten over de mogelijkheden van VR-therapie voor jouw bedrijf of organisatie, dan kan dat natuurlijk. Stuur een mailtje naar info@psylaris.com.

Wil je eens verder praten over De innovatie-revolutie in de zorg. 3 tips om vol vertrouwen voorop te lopen. of andere mogelijkheden binnen de GGZ?

Deel dit artikel

Verder lezen

Onderzoek: Inzicht in VR-kijkgedrag bij 360-graden scenario’s

Deze blog onderzoekt kijkgedrag binnen Virtual Reality Exposure Therapy (VRET), met een focus op het aantal herhalingen en de categorieën van 360-graden video’s die gebruikers selecteren. Door te analyseren of gebruikers voorkeur geven aan herhaling binnen dezelfde categorie of aan variatie tussen verschillende angstopwekkende scenario’s, biedt de studie waardevolle inzichten voor het optimaliseren van gepersonaliseerde therapie.

Verder lezen »

EMDR-Remote 2.0

De EMDR-Remote & -Plus upgrade! 🚀 Wij zijn ontzettend trots om aan te kondigen dat EMDR-Remote en -Plus een significante upgrade hebben ondergaan en dat

Verder lezen »

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.