fbpx

850+

Organisaties maken gebruik van Psylaris

5500+

Therapeuten maken gebruik van onze software wereldwijd

75.000+

Sessies doorlopen met onze toepassingen

Psylaris Care Module

Relaxatie

Stress en angstreductie in de GGZ middels Virtual Reality.

Virtual Reality Relaxatie is gebaseerd op evidence-based technieken en ontwikkeld in samenwerking met erkende psychologen, Ziekenhuizen en GGZ organisaties, en welke grondig zijn getest met eindgebruikers.

Psylaris VR Relaxatie

Psylaris wordt ingezet door o.a.

Wat is Relaxatie in VR?

Een van de grootste boosdoeners van chronische ziektes, zowel fysiek als mentaal is stress. Hedendaagse stressniveau’s zijn een stuk hoger, terwijl mensen niet de handvaten hebben om ermee om te gaan. Middels Relaxatie geven wij gebruikers die stressreductie het hards nodig hebben de tools om dit aan te pakken. En goed. 10 minuten in onze VR Relaxatie toepassing zorgt voor significante stressverlaging.

De voordelen van Relaxatie

Lagere stressniveau’s gaan ervoor zorgen dat jouw cliënt makkelijker door de week komt, met alle positieve gevolgen van dien. Een persoon in relaxte ‘state of mind’ zal vervolgens iedere andere vorm van therapie makkelijker oppakken. Dit is een mooie toevoeging aan Psylaris Care voor beide jou en je cliënt.

De toepassingen

Van een kinderafdeling waar de bril wordt ingezet voor rust voor een operatie tot aan onderdeel van behandelingen tegen depressies. De Relaxatie module kan worden ingezet in ieder behandeltraject waar jij denkt dat het verlagen van de stressniveau’s ten goede gaat komen voor de cliënt. Negatieve effecten zijn tot nu toe nog niet gerapporteerd.
Relaxatie maakt o.a. gebruik van:

  • Ademhalingsoefeningen
  • Binaural audio
  • Meditatie
  • Body scans
  • Free flow state 
  • Adaptieve omgevingen [kleur en muziek]
  • Serious games

 

Hoe zet je relaxatie in

Relaxatie maakt gebruik van prachtige omgevingen in combinatie met speciaal ontwikkeld binaural audio. De cliënt kan dit volledig zelfstandig inzetten vanuit thuis, of vanuit een plek waar hij/zij stressvolle situaties ervaart. Navigeren richting Relaxatie gaat heel gemakkelijk via de Psylaris Care interface. 

De Relaxatie module is onderdeel van Psylaris Care

Wij geloven erin dat we in combinatie met slimme software en vaardige therapeuten een systeem kunnen ontwikkelen waarin iedereen altijd en overal direct toegang heeft tot efficiënte en betaalbare geestelijke gezondheidszorg.

Psylaris Care VR therapie

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.