fbpx

850+

Organisaties maken gebruik van Psylaris

5500+

Therapeuten maken gebruik van onze software wereldwijd

75.000+

Sessies doorlopen met onze toepassingen

Start met VR therapie

VR Therapie

Succesvolle VR-behandelingen voor de GGZ

Dankzij VR Therapie kun je jouw behandelaanbod verbreden en intensiveren met verschillende VR modules. Hiervoor heb je geen technische kennis nodig. Zo krijgen jouw cliënten de zorg en aandacht die ze verdienen.

EMDR-VR

Psylaris wordt ingezet door

Virtual Reality Therapie

Mensen met een depressie, angst- en paniekaanvallen of een onverwerkt trauma, moeten behandeld worden door een deskundige therapeut. In Nederland is de GGZ de verantwoordelijke zorginstelling die zich hiermee bezighoudt. Ook zijn er in Nederland zelfstandige behandelcentra. Omdat de GGZ soms een standaard behandeling toepast, kan de werking voor sommige mensen onvoldoende zijn. Deze mensen krijgen in een zelfstandige kliniek een meer individuele behandeling. Naar welk soort kliniek je ook gaat als je een behandeling nodig hebt, Virtual Reality therapie is een nieuwe en veelbelovende stap in toekomst van de geestelijke gezondheidszorg.

Wat is VR therapie?

VR staat voor Virtual Reality en is de nieuwste techniek die gebruikt wordt bij psychische behandelingen. De basis bij virtual reality therapie, is de VR bril. Bij het opzetten van de VR bril, belandt de patiënt in een virtuele wereld. De VR bril bedekt het bovenste gedeelte van het gezicht, dus de patiënt stapt even uit de realiteit en belandt in de virtuele wereld die de VR bril toont. VR bril therapie is ideaal voor bijvoorbeeld mensen met een fobie voor bepaalde gemeenschappelijke ruimte. Zo betreedt de patiënt via de VR bril een supermarkt, de markt of een bioscoop, plekken die hij/zij vanwege een trauma vermeed. De patiënt zal ontdekken dat er helemaal geen beangstigende dingen hoeven te gebeuren, bij het bezoeken van een dergelijke plek. Met VR therapie angst voorkomen is een zeer succesvolle methode.
IMG_1513

Veel voorkomende psychische klachten

Lang niet alle psychische klachten lijken op elkaar en ook de gevolgen kunnen van persoon tot persoon verschillen. Daarom zijn er ook diverse behandelmethodes om psychische klachten te genezen of te onderdrukken. Een depressie behoort zeker tot één van de meest voorkomende psychische klachten. Een depressie uit zich vooral in neerslachtigheid, somberheid en niet de leuke dingen in het leven meer zien. Niet zelden hebben mensen met een zware depressie ook suïcidale klachten. Angsten, fobieën en paniekaanvallen zijn een andere vorm van psychische klachten. Hierdoor ontstaat extreme angst om een soms nietszeggende situatie. Een gevolg is vaak een fobie, waardoor bepaalde situaties vermeden worden.

Belangrijke oorzaken van psychische klachten

Net zoals er verschillende vormen van psychische klachten zijn, zijn er ook diverse oorzaken aan te wijzen. Een depressie bijvoorbeeld, is het gevolg van enkele factoren die samenkomen. Een depressie kan erfelijk zijn, maar ook door het plaatsvinden van een bepaalde gebeurtenis ontstaan. Meestal is het een combinatie van factoren. Een onverwerkt trauma staat vaak garant voor vele soorten klachten. Zolang een traumatische gebeurtenis geen plekje krijgt, blijven de klachten aanhouden en kan er zelfs een posttraumatische stressstoornis (PTSS) ontstaan. Ook angsten en paniekaanvallen zijn vaak de oorzaak van traumatische gebeurtenissen.

Sociaal isolement

Bij diverse psychische klachten komt het voor dat de patiënt bepaalde situaties, locaties of personen wil vermijden. Er wordt alles aan gedaan om niet weer aan een bepaalde gebeurtenis of trauma terug te denken. Dit leidt ertoe, dat veel mensen met psychische klachten in een isolement terechtkomen. Ook als je last hebt van een angst of fobie, dan zul je vaak zien dat dit het vermijden van publieke plekken inhoudt. Hierdoor kom je in een sociaal isolement terecht en verergeren de klachten. Daarom is een Virtual Reality exposure therapie bij uitstek geschikt voor deze groep patiënten.
Psylaris care VR

De VR bril van Psylaris

Als ontwikkelaar van slimme producten voor de GGZ, heeft Psylaris het concept Psylaris Care ontwikkeld. Dit is een reeks van behandelingen die door middel van een VR bril uitgevoerd worden. Een voordeel is dat de VR bril gebruikt kan worden in de behandelkamer, maar ook door de patiënt thuis te gebruiken is. Hierdoor kan de frequentie van het aantal behandelingen verhoogd worden. Via de data module van Psylaris, krijgt de therapeut inzicht in hoe en hoe vaak de patiënt van de VR bril gebruikmaakt.

Welke behandelingen zijn mogelijk met Psylaris Care?

Psylaris heeft voor iedere soort behandeling met de VR bril een module uitgebracht. Zo is er een module voor EMDR therapie. Hierbij staat afleiding van de gedachte aan het trauma centraal. Met een VR bril kan het werkgeheugen nog beter en intenser worden belast. De VRET module is ideaal voor mensen met angsten. Met VR therapie angst overwinnen gaat nog beter. Door via de VR bril de beangstigde locaties te bezoeken, leer je weer vertrouwen op te bouwen en angsten onder ogen te zien. Tenslotte heeft Psylaris de relaxatie module voor de VR bril uitgebracht. Hiermee kunnen mensen die onder hoge stress en spanning staan tot rust komen en leren hoe zij moeten ontspannen.

Psylaris Care is de meest complete VR Therapie oplossing van Nederland

Wij geloven erin dat we in combinatie met slimme software en vaardige therapeuten een systeem kunnen ontwikkelen waarin iedereen altijd en overal direct toegang heeft tot efficiënte en betaalbare geestelijke gezondheidszorg.

Psylaris Care VR therapie

Nieuwsgierig naar Psylaris Care?

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op voor een gepaste gratis kennismaking met Psylaris Care.
Voortgang 90%

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.