fbpx

850+

Organisaties maken gebruik van Psylaris

5500+

Therapeuten maken gebruik van onze software wereldwijd

75.000+

Sessies doorlopen met onze toepassingen

Probeer Online EMDR

Online EMDR

Succesvolle EMDR-behandelingen op afstand

EMDR-remote zorgt ervoor dat je zonder enige technische kennis Online EMDR behandelingen op afstand kunt geven. Zo krijgen jouw cliënten de zorg en aandacht die ze verdienen zonder dat je concessies hoeft te doen.

psylaris emdr-remote product

Psylaris wordt ingezet door

EMDR Online

Kamp jij met klachten vanwege een onverwerkt trauma? Een zeer ernstige gebeurtenis kan van grote invloed zijn op je dagelijkse leven. In de regel zijn mensen goed in staat om een traumatische gebeurtenis zelf goed te verwerken. Maar dit geldt niet voor iedereen en in de gevallen dat mensen hier niet toe in staat zijn, kunnen de gevolgen ernstig zijn. Iemand kan PTSS krijgen, een depressie of regelmatig last hebben van angst- en paniekaanvallen. EMDR is een therapievorm waarmee onverwerkte trauma´s beter verwerkt kunnen worden.

Wat is EMDR?

EMDR staat voor ´Eye Movement Desensitisation and Reprocessing´. EMDR werkt door u af te leiden met verschillende oefeningen, terwijl u terugdenkt aan uw trauma om de emotionele inhoud opnieuw te verwerken. Dit is de basis van EMDR. De therapie is in 1989 door een Amerikaanse psycholoog ontwikkeld en heeft zich in de loop der jaren bewezen. Dat EMDR werkt, daar is in wetenschappelijke zin consensus over, het is een officieel erkende en werkende therapie. Wel zijn wetenschappers nog steeds aan het onderzoeken hoe het brein werkt tijdens een EMDR behandeling.
EMDR

Hoe zit een EMDR behandeling in elkaar?

Bij EMDR vraagt de therapeut aan de patiënt om het bewuste trauma in gedachten naar voren te halen. Dit is het meest lastige voor de patiënt, want dit is de reden dat hij/zij klachten ervaart. Wanneer je aan het moment denkt, de gedachten van dat moment naar voren haalt en ook je gevoelens, is dit eerst zeer intens. Dan leidt de therapeut je af met een handgebaar die jij moet volgen of eventueel met een geluid via een koptelefoon. De therapeut vraagt naar je gedachten en vraagt deze vast te houden en leidt je wederom af. Het terughalen van het trauma én de afleiding volgen, is een overbelasting van je werkgeheugen. Dit heeft wel tot gevolg, dat je het trauma gemakkelijker ´parkeert´ en ook met minder emoties kunt terughalen. Met andere woorden, je geeft het trauma een plekje.

EMDR therapie online

Het is mogelijk om EMDR via beeldbellen te volgen. Uiteindelijk gaat het erom dat de therapeut de patiënt kan afleiden en dit hoeft niet perse in de behandelkamer plaats te vinden. Dit kan handig zijn voor de patiënt, als deze niet direct naar de therapeut kan komen. Het principe van EMDR via beeldbellen is hetzelfde als tijdens de fysieke wijze in de behandelkamer. De behandelaar en de patiënt zien elkaar en de therapeut kan via het beeldscherm de nodige afleidingstechnieken inzetten. Met speciale online EMDR software heeft de therapeut ook de beschikking over enkele digitale afleidingstaken.

Voor wie is EMDR online geschikt?

Het online volgen van EMDR is niet voor alle patiënten met traumatische klachten geschikt. Dit is iets wat de therapeut relatief gemakkelijk kan inschatten. Er zijn grofweg twee soorten patiënten die voor online EMDR in aanmerking komen. Het gaat om patiënten met relatief lichte tot matige klachten en die nog enigszins goed in het dagelijkse leven functioneren. De andere groep zijn patiënten die voor het trauma goed in de maatschappij functioneerde, maar na het trauma ernstige klachten ondervinden.

EMDR-remote online emdr

Online EMDR software van Psylaris

Psylaris is een organisatie waarvan de roots in de GGZ liggen. Psylaris kent de GGZ van binnen en buiten en weet daarom welke moderne technieken de GGZ kan inzetten voor onder andere succesvolle online EMDR behandelingen. Hiervoor heeft Psylaris EMDR-remote ontwikkeld, een handig online platform voor zowel de therapeut als de patiënt.

Wat is er mogelijk met EMDR-remote?

EMDR-remote biedt als online platform veel hulpmiddelen voor de therapeut. Ten eerste is beeldbellen mogelijk via een beveiligde en stabiele verbinding. Hiermee kunnen zowel patiënt als behandelaar elkaar zien en communiceren. De therapeut kan in plaats van handbewegingen, nu ook online afleidingstaken inzetten, waarmee snelheid, geluid en kleur tijdens de sessie veranderd kunnen worden. Ook filmpjes en rekensommen kunnen online worden ingezet om het werkgeheugen te belasten. Alle sessies worden beveiligd opgeslagen en enkel de therapeut heeft hier toegang tot deze gegevens. Software hoeft er niet voor gedownload te worden. EMDR-remote is te bereiken en te gebruiken via een webbrowser.

Online EMDR Free

Psylaris heeft het met online EMDR Free heel gemakkelijk gemaakt voor behandelaars. Therapeuten, psychologen en andere officiële behandelaars, kunnen gratis een account bij Psylaris aanmaken. Na het aanmaken van het account, is het in principe al mogelijk om binnen enkele minuten volledig online de EMDR behandelingen te starten. Hierbij heb je direct toegang tot alle faciliteiten die EMDR-remote biedt.

EMDR-remote is de meest complete online EMDR oplossing van Nederland

Wij geloven erin dat we in combinatie met slimme software en vaardige therapeuten een systeem kunnen ontwikkelen waarin iedereen altijd en overal direct toegang heeft tot efficiënte en betaalbare geestelijke gezondheidszorg.

Psylaris EMDR-Remote

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.