fbpx

850+

Organisaties maken gebruik van Psylaris

5500+

Therapeuten maken gebruik van onze software wereldwijd

75.000+

Sessies doorlopen met onze toepassingen

Psylaris Care Module

EMDR-plus

Intensieve EMDR afleidingstaken met aanvullende exposure opdrachten

EMDR-plus is gebaseerd op evidence-based technieken en ontwikkeld in samenwerking met erkende psychologen, Ziekenhuizen en GGZ organisaties, en welke grondig zijn getest met eindgebruikers.
EMDR-plus

Psylaris wordt ingezet door o.a.

Wat is EMDR-plus?

Met EMDR-plus wordt de cliënt in een veilige setting begeleid door jou als therapeut. Gedurende de sessie doorloop je dezelfde stappen als bij een face-to-face behandeling maar toon jij de diverse afleidingstaken aan de cliënt in een Virtual Reality bril om zo het werkgeheugen intensiever te belasten. Tevens is er de mogelijkheid om online video’s te tonen in de EMDR-plus sessie als exposure opdracht.

De voordelen van EMDR-plus

Dankzij de mogelijkheden van Virtual Reality kan de cliënt blootgesteld worden aan verschillende afleidingstaken terwijl hij of zij zich in een veilige omgeving bevindt. Hierdoor kan er dieper op het trauma ingegaan worden. Daarnaast biedt EMDR-plus ook de mogelijkheid om video’s en afbeeldingen te tonen voor additionele exposure mogelijkheden.

De toepassingen

EMDR-plus is een waardevolle toevoeging aan ieder EMDR traject. Of het nu een enkelvoudig of complex trauma betreft, je zult merken dat je met EMDR-plus zult genieten van veel behandelvoordeel.

Hoe zet je EMDR-plus in?

De cliënt zet thuis of op locatie de VR bril op en jij doorloopt dezelfde stappen als bij een reguliere EMDR of Exposure behandeling. Wanneer je start met de afleidende stimuli start je deze op via het Psylaris menu waarna deze vervolgens worden getoond aan de cliënt in VR. Door de intensieve werking van Virtual Reality kan de werkgeheugen belasting hoger zijn dan bij reguliere afleidingstaken. Jij doorloopt het gehele protocol zoals je dit ook normaal zou doen, eventueel afwisselend met video’s of plaatjes.

De EMDR-plus module is onderdeel van Psylaris Care

Wij geloven erin dat we in combinatie met slimme software en vaardige therapeuten een systeem kunnen ontwikkelen waarin iedereen altijd en overal direct toegang heeft tot efficiënte en betaalbare geestelijke gezondheidszorg.

Psylaris Care VR therapie

Nieuwsgierig naar Psylaris Care?

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op voor een gepaste gratis kennismaking met Psylaris Care.
Voortgang 90%

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.