fbpx

850+

Organisaties maken gebruik van Psylaris

5500+

Therapeuten maken gebruik van onze software wereldwijd

75.000+

Sessies doorlopen met onze toepassingen

Psylaris Care Module

EMDR-VR

Traumaverwerking in de GGZ middels Virtual Reality.

EMDR-VR is gebaseerd op evidence-based technieken en ontwikkeld in samenwerking met erkende psychologen en GGZ organisaties, en welke grondig zijn getest met eindgebruikers.

Psylaris EMDR VR sessie

Psylaris wordt ingezet door o.a.

Wat is EMDR-VR?

We hebben het EMDR protocol vertaald naar een virtuele wereld, waar de cliënt in een veilige setting begeleid wordt door een virtuele stem. EMDR-VR is net als een face-to-face behandeling. De applicatie past zich tijdens de sessie middels slimme software aan de cliënt zijn-of haar reacties aan. 

De module wordt zelfstandig door de cliënt doorlopen, jij als therapeut hoeft dus niet aanwezig te zijn of input te geven gedurende deze behandeling.

De voordelen van EMDR-VR

EMDR-VR zorgt voor een toename in effectiviteit en intensiteit. Wanneer cliënten de bril mee naar huis krijgen en het vanuit thuis kunnen beoefenen, en zo dus de frequentie van behandeling verhogen, haal je voortgang in record tijden.

De toepassingen

De toepassingen zijn zo divers als je kunt bedenken. Van jongeren die enorme sprongen maken middels EMDR-VR tot verhalen van senioren (80+) bij wie EMDR-VR enorm goed aanslaat, terwijl ze zelf vertrouwen had verloren in ‘normale’ EMDR. Lees hier bijvoorbeeld het verhaal van Kevin.

Hoe zet je EMDR-VR in

EMDR-VR zet je in als aanvulling op je face-to-face EMDR sessies. In eerste instantie kun je EMDR-VR inzetten terwijl de cliënt in jouw behandelkamer is. Wanneer jij denkt dat de cliënt er klaar voor is kun je EMDR-VR mee naar huis geven. Vanuit thuis kan de cliënt tevens de andere voordelen van Psylaris Care te ervaren, zoals Relaxatie.

De EMDR-VR module is onderdeel van Psylaris Care

Wij geloven erin dat we in combinatie met slimme software en vaardige therapeuten een systeem kunnen ontwikkelen waarin iedereen altijd en overal direct toegang heeft tot efficiënte en betaalbare geestelijke gezondheidszorg.

Psylaris Care VR therapie

Nieuwsgierig naar Psylaris Care?

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op voor een gepaste gratis kennismaking met Psylaris Care.
Voortgang 90%

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.