fbpx

850+

Organisaties maken gebruik van Psylaris

5500+

Therapeuten maken gebruik van onze software wereldwijd

75.000+

Sessies doorlopen met onze toepassingen

Efficiëntere zorg

Efficiënter trauma's behandelen

Als therapeutisch specialist is het essentieel om te zoeken naar innovatieve en efficiënte manieren om trauma’s te behandelen. Hieronder zullen we verkennen hoe dit kan worden bereikt, waaronder het gebruik van technologie.

Efficiënter trauma's behandelen

Psylaris werkt al samen met:

Hoe ziet een gemiddelde behandeling van trauma's uit?

Traumatherapie is een gespecialiseerde methodiek die zich richt op het minimaliseren van de fysieke, emotionele en psychologische effecten van trauma. Afhankelijk van het specifieke trauma, de ernst van de symptomen, en de individuele behoeften van de patiënt, kan de behandeling variëren.

EMDR: Een veelgebruikte therapeutische aanpak is Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR). EMDR omvat het identificeren en verwerken van traumatische herinneringen om de patiënt te helpen de schadelijke emotionele lading die eraan verbonden is, te verminderen. Tijdens een EMDR-sessie wordt de patiënt gevraagd zich op een traumatische herinnering te concentreren terwijl ze hun ogen heen en weer bewegen, vaak in reactie op de bewegingen van de vinger van de therapeut of andere signalen. Dit kan helpen om de manier waarop het trauma in de hersenen wordt opgeslagen, te veranderen en zo de negatieve reacties op de herinnering te verminderen.

CGT: Daarnaast wordt Cognitieve Gedragstherapie (CGT) vaak gebruikt voor het behandelen van trauma’s. CGT helpt patiënten hun negatieve denkpatronen te identificeren en te veranderen, zodat ze beter kunnen omgaan met de gevolgen van het trauma. Trauma-gerichte CGT (TF-CBT) is een specifieke vorm van CGT die zich richt op de unieke behoeften van mensen die traumatische ervaringen hebben meegemaakt.

Exposure Therapie: Exposure therapie is ook een populaire behandelingsmethode voor trauma’s. Het houdt in dat de patiënt geleidelijk en herhaaldelijk wordt blootgesteld aan gedachten, gevoelens en situaties die hen herinneren aan het trauma, om hen te helpen hun angst te verminderen en meer controle te krijgen over hun emotionele reacties.

efficiënter angstklachten behandelen
efficiente therapie

Manieren om met minder tijd, beter te behandelen

Er zijn verschillende strategieën die kunnen helpen bij het efficiënter behandelen van trauma’s:

  • Intensievere therapie-sessies: Door vaker en langer sessies te houden, kan de totale behandeltijd worden verkort, wat de cliënt sneller verlichting kan bieden.

  • Groepstherapie: Dit is niet alleen een kosteneffectieve methode, maar het stelt cliënten ook in staat om te leren van de ervaringen van anderen, wat het helingsproces kan versnellen.

  • Digitale hulpmiddelen en E-health: Dit kan bestaan uit online counseling, mobiele apps voor geestelijke gezondheid, en zelfhulpgidsen, die kunnen helpen bij het bevorderen van zelfzorg en het verminderen van de behoefte aan face-to-face therapie.

Trauma's behandelen met behulp van VR

Virtual reality (VR) wordt steeds meer gebruikt als een nuttig hulpmiddel in de behandeling van trauma’s. Met name bij exposure therapie kan VR een veilige en gecontroleerde omgeving bieden waarin patiënten blootgesteld kunnen worden aan traumatische herinneringen of situaties, onder begeleiding van een therapeut. Door deze ‘virtuele blootstelling’ kunnen patiënten hun reacties op het trauma verwerken en beter leren beheersen. Bovendien kunnen de omstandigheden van de exposure met VR zeer nauwkeurig worden aangepast aan de behoeften van de patiënt, wat de behandeling efficiënter kan maken.

Psylaris heeft een baanbrekende aanpak ontwikkeld voor de behandeling van trauma’s door middel van geavanceerde software binnen Virtual Reality (VR) technologie. Deze software is specifiek ontworpen om therapeuten te ondersteunen in hun werk door een veilige, gecontroleerde, maar toch realistische omgeving te creëren waarin patiënten hun traumatische ervaringen kunnen confronteren. De VR-modules binnen Psylaris Care, waaronder EMDR-VR, zijn zorgvuldig ontworpen om de traumabehandeling efficiënter en effectiever te maken. Ze bieden ook een unieke manier van exposure therapie, waarbij de patiënt stap voor stap wordt blootgesteld aan hun traumatische herinneringen, terwijl de therapeut de omgeving en het tempo van de therapie volledig kan beheersen. Dit bevordert de verwerking van het trauma, waardoor cliënten uiteindelijk beter kunnen omgaan met hun ervaringen.

20%+ efficiënter behandelen dankzij VR

“De efficiëntie van VR in therapie gebruiken komt voort uit het vermogen om behandelingen autonoom (op locatie of op afstand) uit te voeren en de sessies aan te passen aan de specifieke behoeften van de cliënt, wat tijd en kosten bespaart en efficiëntie verhoogt.”

Sterk aanbevolen
Sterk aanbevolen
Berno van Laerhoven, Gz-psycholoog, EMDR practictioner bij Lambertushof
Lees verder
De relatief eenvoudig ogende toepassing EMDR-Remote van Psylaris doet precies wat deze moet doen. Waarbij Psylaris Care (VR) het gehele proces overneemt, kun je bij EMDR Remote vooral de werkgeheugenbelastingstaken in het EMDR proces inzetten. Cliënten vinden het ook prettig dat ze mij dan niet zien tijdens het EMDR proces, voor hun eigen focus. Ik de cliënten wel, zodat ik de interventie kan finetunen. Ik heb al mijn EMDR via beeldbellen met de remote applicatie gedaan. Dit werkt ten minste even effectief als face to face EMDR. Deze applicatie is van grote toevoeging voor eenieder die via beeldbellen EMDR toepast.
Uitstekend
Uitstekend
Lotte Moll, Manager GGZ Volwassenen bij Impegno
Lees verder
Zelden heb ik zulke onbaatzuchtige mensen in de GGZ getroffen! Er is duidelijk sprake van een missie bij deze mannen, namelijk digitale traumabehandeling in de vorm van EMDR optimaal faciliteren. Suggesties voor aanpassing worden snel doorgevoerd. Mike en Christoph zijn nieuwsgierig, creatief en snel.
Fijne applicatie
Fijne applicatie
Tirtsa Ehrlich, EMDR Europe Practitioner en supervisor i.o bij Dokter Bosman
Lees verder
Een fijne applicatie om EMDR online aan te bieden als het met vingers of lamp voor het scherm niet prettig werkt. Een client die zowel face to face als met de Psylaris app EMDR therapie heeft gehad zei: Ik merk geen verschil, het werkt even goed zo en lijkt op de lamp.
Hartstikke tevreden
Hartstikke tevreden
Sarah Claire Moss, Klinisch Psycholoog & Psychotherapeut bij Moss psychologie
Lees verder
Ik heb Psylaris ingezet voor EMDR behandelingen op afstand, en zowel ik en mijn cliënten zijn hartstikke tevreden. De website is erg gebruiksvriendelijk voor de therapeut en de client, en er zijn veel mogelijkheden om de werkgegeheugenbelasting in te stellen en tussentijds aan te passen. Echt een hele fijne toepassing om je traumabehandelingen op afstand goed te kunnen blijven doen.
Enorm klantvriendelijk
Enorm klantvriendelijk
Marjoke van Rooijen, Gezondheidszorgpsycholoog bij Rijndam volwassenrevalidatie
Lees verder
Ik ben zeer tevreden over EMDR remote van Psylaris. Het is enorm gebruiksvriendelijk en mijn cliënten ervaren het eveneens als prettig, ook zij die al eerder een face to face EMDR hebben gehad vinden de EMDR remote fijn in hun behandeling. Tevens is Psylaris enorm klantvriendelijk en ook zeer goed bereikbaar voor vragen en advies.
Ik ga zeker door!
Ik ga zeker door!
Jeanine S, EMDR practictioner
Lees verder
Tijdens de corona-tijd ben ik gebruik gaan maken van de psylaris online optie, ik vond het best spannend omdat ik nog niet eerder online EMDR had gedaan. Na kort oefenen, onder begeleiding van de helpdesk van psylaris (snel bereikbaar en goede instructies) begonnen met m’n eerste patient. Deze ervaring was positief, zowel van mijn kant als van de kant van patient. Ik ga zeker door, met het gebruik van het psylaris online EMDR programma. Inmiddels is online EMDR niet meer weg te denken uit mijn praktijk, ben zeer tevreden.
Makkelijk hoge werkgeheugenbelasting
Makkelijk hoge werkgeheugenbelasting
Marloes van der V, GZ-psycholoog K&J
Lees verder
Ik ben erg blij met deze mogelijkheid van digitale EMDR. Ik werk o.a. met hoogbegaafde cliënten, die vaak een hogere werkgeheugenbelasting nodig hebben; dit is vanwege de verschillend taken - die een beroep doen op verschillende vaardigheden/zintuigen - makkelijk te doen. Ook het aanpassen van de werkgeheugentaken, bijvoorbeeld in snelheid, bevalt goed. Ik vind het programma toegankelijk en makkelijk mee te werken. Een uitkomst wat mij betreft in deze Coronatijd. Mijn indruk is dat de effectiviteit overeenkomstig is met face-to-face EMDR. Cliënten geven zelf terug dat het prettig werkt, en het tevens een grote meerwaarde heeft EMDR te kunnen krijgen in een eigen veilige omgeving. Bij verschillende cliënten blijven we de EMDR zelfs digitaal vervolgen, ook al zien wij mensen ook weer face-to-face.
Vorige
Volgende

Boek een gratis VR inspiratiesessie met Psylaris​

Wat kun je verwachten van de sessie?

De deelnemers gaan op een interactieve, laagdrempelige manier kennismaken met virtual reality. Spelenderwijs gaan we alle modules in de bril ervaren. Daarbij geven we voorbeelden van hoe andere organisaties het succesvol inzetten. Hierdoor wordt de horizon van de deelnemers verbreed en kunnen jullie snel de vertaalslag maken naar jullie organisatie, huidige manier van werken en gewenste manier van werken.

Wij zijn jullie gids van de toekomst, die dichterbij is dan iedereen denkt, om jullie te laten ervaren hoe VR als hulpmiddel ingezet kan worden binnen jullie behandelpaden.

Spelenderwijs kennismaken met VR

Naast het geven van een kijkje in deze nieuwe wereld, zorgen we ook voor een hands-on ervaring. We nemen voor iedere deelnemer een virtual reality bril mee en dompelen je onder in diverse virtuele werelden, onder andere die van onszelf! Dit gaan we ervaren vanuit cliënt èn behandelaars perspectief.

VR workshops starten gemiddeld vanaf €900 per dagdeel, wij organiseren dit volledig kosteloos! Graag willen we de wachtrijen in de GGZ verkorten en de zorg efficiënter maken. Dat begint bij een nieuwe kijk op de inzet van hulpmiddelen 🙂

In dialoog met een ervaringsdeskundige

Jullie workshop host, Kevin van Geest, heeft na een traumatische ervaring zelf in 2018 gebruik gemaakt van de module EMDR-VR. Als cliënt was hij zo blij met de oplossing dat hij besloot om voor Psylaris te gaan werken. Ondertussen is hij met meer dan 200 therapeuten in dialoog gegaan, weet hij alle ins en outs van VR als hulpmiddel en is kan hij iedere vraag van jou beantwoorden.

De inhoud van de workshop (1,5 uur)

00:00 - 00:10
VR Inspiratiesessie
Korte introductie van Virtual Reality en Psylaris.

Wat is VR, waarom is het belangrijk voor jou als therapeut, en wie zijn wij.

00:20 - 00:30
VR Inspiratiesessie
Hoogtevrees, iemand?

We breken het ijs door één van de deelnemers die hoogtes spannend vindt, uit een wolkenkrabber te laten stappen. De groep ervaart op dit moment wat virtual reality wat voor een gevoel bij iemand teweeg kan brengen.

00:30 - 00:40
VR Inspiratiesessie
Een ritje met het OV

Vervolgens gaan alle deelnemers met onze 360 graden video module een reis maken met de bus. Behandelaren zullen hier ervaren hoe het is om aangestaard te worden in de bus - exposure voor sociale angst. De behandelaren kunnen hier zelf kiezen hoe intens de video is die ze gaan bekijken.

00:40 - 01:05
VR Inspiratiesessie
Autonome EMDR

Vervolgens doen we de autonome versie van EMDR, die volledig zelfsturend is. Hier laten we de deelnemer ervaren hoe het is om een zelfstandige EMDR sessie te doen die door Eva ingesproken is.

01:05- 01:15
VR Inspiratiesessie
Gewoon ademen

Als iedereen dit ervaren heeft gaat iedereen een relaxatie oefening doen uit de relaxatie module. Eerst een 360 graden video in de dierentuin (de passieve vorm) en vervolgens gaan we een relaxatieoefening doen in de actieve vorm (ademhalingsoefening).

01:15 - 01:30
VR Inspiratiesessie
Afsluiten & Vragen

Korte afsluiting van de dag met ruimte voor vragen. We bespreken hoe het specifiek ingezet kan worden voor jullie doelgroep. 

Plan je vrijblijvende inspiratiesessie in

Geïnteresseerd in hoe VR kan bijdragen aan efficiëntere behandeling van trauma’s en meer? Boek een gratis inspiratiesessie.

De inspiratiesessie organiseren we doorgaans voor: directie, managementteams, behandelaren, artsen en intervisiegroepen. 

We zullen na het plaatsen van je aanvraag contact met je opnemen om de inspiratiesessie door te spreken.

Let op: vanaf 5 therapeuten.

Minder dan 5 therapeuten of eerst meer informatie? Klik hier

Masterphoto.nl_20221011-067-5T1A7114

Nieuwsgierig naar Psylaris Care?

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op voor een gepaste gratis kennismaking met Psylaris Care.
Voortgang 90%

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.